sezerler

Açıköğretim Fakültesi tasfiye mi ediliyor?

GÜNDEM 07.02.2025 - 16:35, Güncelleme: 07.02.2025 - 17:56
 

Açıköğretim Fakültesi tasfiye mi ediliyor?

Milletvekili Jale Nur Süllü, Açıköğretim Fakültesine ait gayrimenkullerin satışa çıkarıldığına dair iddiaları meclise taşıyıp, sert eleştirilerde bulundu.
CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin akademik ve idari yapısında yaşanılan ciddi değişiklikler, fakülteye ait gayrimenkullerin satışa çıkarıldığına dair iddialar ve üniversitenin mali yapısıyla ilgili endişe verici gelişmeler nedeniyle TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi sundu. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi de hazırlayan Süllü, “Türkiye’nin ve Eskişehir’in göz bebeği Açıköğretim Fakültesi adım adım tasfiye mi edilmektedir? Açıköğretim Fakültesi’nin Ankara’ya taşınacağı ve gayrimenkullerinin satışa çıkarılacağı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.  “Açıköğretim Fakültesi Tasfiye Mi Ediliyor?” Açıköğretim Fakültesi'nin 2014 yılına kadar 1 milyon 440 bin öğrencisi, 1,5 milyar dolar nakit rezervi ve yıllık 500 milyon dolarlık geliriyle Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Süllü, “Açıköğretim Fakültesi’nde görev yapan 180’e yakın öğretim üyesinin büyük çoğunluğunun farklı fakültelere aktarılması, birçok bölümün kapatılması ve üniversitenin mali sıkıntı gerekçesiyle Türkiye genelindeki 90’dan fazla binasını satışa çıkarmaya hazırlanması, yıllardır açık öğretim hizmetlerine verdikleri katkılar nedeniyle üniversite öğretim üyelerine verilen döner sermaye gelirlerinin yaklaşık 5 yıldır para yok bahanesiyle verilmemesi Açıköğretim Fakültesi’nin sistemli bir şekilde tasfiye edilmekte olduğu yönünde ciddi endişelere yol açmaktadır” dedi. TBMM'ye Araştırma Önergesi ve Soru Önergesi Verildi Yaşanan sorunların detaylıca araştırılması ve Açıköğretim Fakültesi'nin geleceğinin korunması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi sunduğunu belirten Süllü, “Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, Açıköğretim Fakültesi'ndeki akademik kadro tasfiyesi, binaların satışa çıkarılması, akademik programların kapatılması gibi konuların açığa kavuşturulması için yazılı soru önergesi ile birlikte Meclis araştırma önergesi verdim. Eskişehir halkı ve eğitim camiasının bu konuyu yakından takip etmesi gerekiyor.” dedi. “Dünyanın Örnek Aldığı Açıköğretim Fakültesi'ne Sahip Çıkıyoruz!” Anadolu Üniversitesi'nin ve Açıköğretim Fakültesi'nin Eskişehir ve Türkiye için marka değer taşıdığını vurgulayan Süllü, “Bu kurumların bilinçli bir şekilde çökertilmesine izin vermeyeceğiz. Dünyanın örnek aldığı Açıköğretim Fakültesi'ne sahip çıkıyoruz. Eskişehir halkıyla, akademisyenlerle ve öğrencilerle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.
Milletvekili Jale Nur Süllü, Açıköğretim Fakültesine ait gayrimenkullerin satışa çıkarıldığına dair iddiaları meclise taşıyıp, sert eleştirilerde bulundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin akademik ve idari yapısında yaşanılan ciddi değişiklikler, fakülteye ait gayrimenkullerin satışa çıkarıldığına dair iddialar ve üniversitenin mali yapısıyla ilgili endişe verici gelişmeler nedeniyle TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi sundu. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi de hazırlayan Süllü, “Türkiye’nin ve Eskişehir’in göz bebeği Açıköğretim Fakültesi adım adım tasfiye mi edilmektedir? Açıköğretim Fakültesi’nin Ankara’ya taşınacağı ve gayrimenkullerinin satışa çıkarılacağı iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

 “ Açıköğretim Fakültesi Tasfiye Mi Ediliyor?”

Açıköğretim Fakültesi'nin 2014 yılına kadar 1 milyon 440 bin öğrencisi, 1,5 milyar dolar nakit rezervi ve yıllık 500 milyon dolarlık geliriyle Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Süllü, “Açıköğretim Fakültesi’nde görev yapan 180’e yakın öğretim üyesinin büyük çoğunluğunun farklı fakültelere aktarılması, birçok bölümün kapatılması ve üniversitenin mali sıkıntı gerekçesiyle Türkiye genelindeki 90’dan fazla binasını satışa çıkarmaya hazırlanması, yıllardır açık öğretim hizmetlerine verdikleri katkılar nedeniyle üniversite öğretim üyelerine verilen döner sermaye gelirlerinin yaklaşık 5 yıldır para yok bahanesiyle verilmemesi Açıköğretim Fakültesi’nin sistemli bir şekilde tasfiye edilmekte olduğu yönünde ciddi endişelere yol açmaktadır” dedi.

TBMM'ye Araştırma Önergesi ve Soru Önergesi Verildi

Yaşanan sorunların detaylıca araştırılması ve Açıköğretim Fakültesi'nin geleceğinin korunması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi sunduğunu belirten Süllü, “Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, Açıköğretim Fakültesi'ndeki akademik kadro tasfiyesi, binaların satışa çıkarılması, akademik programların kapatılması gibi konuların açığa kavuşturulması için yazılı soru önergesi ile birlikte Meclis araştırma önergesi verdim. Eskişehir halkı ve eğitim camiasının bu konuyu yakından takip etmesi gerekiyor.” dedi.

“Dünyanın Örnek Aldığı Açıköğretim Fakültesi'ne Sahip Çıkıyoruz!”

Anadolu Üniversitesi'nin ve Açıköğretim Fakültesi'nin Eskişehir ve Türkiye için marka değer taşıdığını vurgulayan Süllü, “Bu kurumların bilinçli bir şekilde çökertilmesine izin vermeyeceğiz. Dünyanın örnek aldığı Açıköğretim Fakültesi'ne sahip çıkıyoruz. Eskişehir halkıyla, akademisyenlerle ve öğrencilerle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bsnmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.